Na 30 minuta vožnje od kuće Pine Lodge, nalazi se jedan od 8 nacionalnih parkova Hrvatske čiju osnovu čini planinski masiv Risnjak.

Prekrasni vidici koji se pružaju sa 1528 metara nadmorske visine na Kvarnerski zaljev, Istru i Julijske alpe u susjednoj Sloveniji, svakom će posjetitelju oduzeti dah.

Od faune se u nacionalnom parku Risnjak dom imaju ris (lynx lynx), smeđi medvjed (Ursus arctos) , vuk (Canis lupus), ni blizu tako brojan kao medvjedi, divlja mačka (Felix silvestris) i divokoza (Rupicapra rupicapra). Njezina pojava na kamenim vrhovima ponos je planine.

Za posjetitelje, Risnjak je vrlo dostupno područje. Do svih atrakcija dolazi se jednostavno i bez posebnih priprema ili opreme, doli izletničke znatiželje i žudnje za boravkom u prirodi. Tako se do izvora Kupe, krškog fenomena, stiže pješačkim stazama iz sela Razloge, Hrvatsko ili Kupari. Do Schlosserova doma na Risnjaku vodi nekoliko planinarskih staza čiji je završetak otkriće prirode. Putem je moguće vidjeti divljač na atraktivnim lokalitetima. Moguć je i sportski ribolov, dakako, uz dozvolu. Sve što se ulovi, vraća se u rijeku.